Annons

ARM förvärvar IoT-säkerhetsföretag

Brittiska ARM meddelar att de förvärvat det holländska mjukvaruföretaget Offspark som har IoT kommunikationssäkerhet som specialitet.

Offspark har specialiserat sig på kommunikationssäkerhet inom sakernas Internet och dess PolarSSL-teknik har redan lanserats i en mängd olika enheter, inklusive sensormoduler, kommunikationsmoduler och smarta mobiltelefoner.

PolarSSL är enligt ARM IoT-branschens mest genomgripande, inbyggda Transport Layer Security (TLS)-lösning. Mjukvaran kommer att utgöra kärnan i ARM mbed-kommunikationssäkerhet och strategi för programvarukryptering samt döpas om till ARM mbed TLS. Tekniken kommer fortsatt att bygga på öppen källkod och göras tillgänglig för utvecklare för kommersiellt bruk.

– Vi har alltid sagt att säkerheten måste vara grunden för varje IoT-system och förvärvet av Offspark är ett bevis på vi ser till att det händer, säger Krisztian Flautner, general manager för IoT business vid ARM. PolarSSL-tekniken används redan av ledande IoT-aktörer. Det faktum att samma bolag också använder ARM Cortex-processorer och mjukvaruteknik innebär att vi nu kan erbjuda en komplett och bergfast lösning för industrin att förnya sig ifrån.

– ARM är onekligen frontfiguren inom inbyggnadsvärlden och att förena oss med dem är det perfekta sättet att skala vår verksamhet. Säkerhet är den mest grundläggande aspekten för att garantera att människor ska lita på IoT och det är bara möjligt med en verkligt skräddarsydd lösning, säger Paul Bakker, vd för Offspark.

ARM mbed TLS kommer att finnas tillgänglig för fristående användning och som en del av mbed OS – som tillhandahåller stöd för TLS och DTLS optimerade för inbyggda enheter – och kompletterar Cryptobox-tekniken hos mbed OS som möjliggör säker exekvering och lagring. mbed TLS riktar sig inte bara till inbyggda enheter utan kommer att fortsätta att leverera funktioner även på den "icke-inbäddade" arenan.

ARM kommer att släppa mbed OS under en Apache 2.0-licens som kommer att inkludera mbed TLS, Tread, och andra viktiga tekniker mot slutet av 2015, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.