Annons

12-vägs switch i RF-MEMS

En ny switchkrets i MEMS-teknik löser problem i komplexa mobiltelefonisystem. Switchen är av typen SP12T. Den tillverkas av DelfMEMS och kommer att visas på Mobile World Congress (MWC) 2015.

SP12T innebär en enpolig 12-vägsswitch. Tack vare att det är en mekanisk omkopplare,  utförd i MEMS har den ohmska kontakter. Ovan ser vi ett testkort med DelfMEMS SP12T. Företagets vd, Cybelle Rolland säger:
– Hittills har företagen tenderade mot en switchlösning med kapacitiv överföring. Vi valde att använda en direktkopplad överföring, som ger överlägsna prestanda, och har lyckats skapa världens första, fullt fungerande version som vi kommer att visa för kunder och press på MWC i Barcelona. Detta är en viktig milstolpe för bolaget och vi har redan tecknat flera kontrakt, med flera på gång, och räknar med att leverera under andra halvan av 2016. Under många år har det varit känt att RF-MEMS har en överlägsen potential till lösningar för mobiltelefoners RF-prestanda . Men hittills har man misslyckats med att nå en rimligt framgångsrik nivå, antingen på grund av kostnader eller av oro för att tillförlitligheten inte skall vara tillräckligt god. Vi har löst dessa frågor med våra Freeflex MEMS-teknik.

Cybelle Rolland, CEO vid DelfMEMS.

Hon säger att en switchlösning med företagets RF-MEMS väl uppfyller de krav som LTE och efterföljande system kräver tack vare ultralåga förluster, mycket god isolation och en överlägsen linjäritet för att kunna ta hantera ”carrier aggregation” i upplänken.
De tidiga exemplar av SP12T-omkopplare som visas på MWC har prestanda i nivå med marknadens ledande lösningar. Men när produktionskvantiteterna kommer ut på marknaden lovar DelfMEMS att prestanda skall vara väsentligt högre.

Demokort med DelfMEMS SP12T.

Comments are closed.