År av omstrukturering

Aspocomp som gjorde förlust på 15 miljoner euro för 2007 har genomgått en omfattande omstrukturering.

Omstrukturering belastade resultatet med 10,1 miljoner euro. Omsättningen för 2007 blev 42,4 miljoner euro att jämföra med 48,6 miljoner euro för 2006.

 Fabriken i Salo stängdes i juli och i slutet av november sammanfördes enheterna i Kina och Indien med utrustning från Salo till ett nytt holdingbolag. Majoritetsägare är Meadville Holding Limited och Salcomp blev minoritetsägare med 20 procent.

IIsto Hantala som är VD för Salcomp säger att Aspocomp är i slutskedet av sin restrukturering med kostnader som belastade årsresultatet var nödvändiga att säkra framtida verksamhet.

I Salo finns PCB produktion kvar för prototyp- och expresservice med teknologier som HDI (High Density Interconnection), multilayer (upp till 28 lager), teflon eller keramikbaserade PCB.  Här utvecklas också ny teknologi

Enheten i Thailand som varit förlustbringande visar positiv utveckling och fungerar som leverantör till bilindustri, telekom och den industriella sektorn. 

Aspocomp Oulus största kunder är Elcoteq, Incap, Nokia Siemens Networks, Scanfil och Wabco. och största kunderna hos Aspocomp Thailand är Continental Automotive Systems, Honeywell, Leopold Kostal, Nokia Siemens Networks och Wabco.

Comments are closed.