Anritsu lanserar vågguidemixer

Mätinstrumentföretaget Anritsu Corp. har nu lanserat sin nya Waveguide Mixer MA2806A med stöd för V-bandet och utökar därmed företagets mätlösningar för millimetervågområdet.

Genom att ansluta den nya millimetervågmixern MA2806A till Anritsus signalanalysator MS2830A ges stöd för spektrummätningar i 50 till 75 GHz-bandet (V-bandet) som för närvarande används för olika millimetervågsensorer, WiGig Gigabit trådlöst LAN (802.11ad) och ”streamingutrustning” för broadcast videokameror.

Behovet av nya mätinstrument som stöder korrekta och högkänsliga mätningar av bredbandssignaler ökar då användningen av millimetervågsbanden ökar. Bredare bandbredder används inte bara för HD videostreaming vid idrottsevenemang och i utsändningsstudios samt WLAN-applikationer med WiGig (802.11ad), utan också i allt större utsträckning för att detektera människor och i fordonsanalystillämpningar. Utvärderingen av spektrumet för millimetervågbandets ultrabredbandssignaler krävs lösningar som enkelt och exakt kan mäta egenskaperna hos överföringen. Konventionella harmoniska blandare som används för denna uppgift lider enligt Anritsu av stora omvandlingsförluster samt bildsvar där en icke-existerande spöksignal visas. Anritsus nya Waveguide Mixer MA2806A uppges lösa dessa problem.

Viktiga funktioner i MA2806A inkluderar P1dB-prestanda som är bättre än 0 dB och ett minimum sensitivitetsprestanda på -150 dBm/Hz, vilket innebär att det går att mäta extremt svaga signaler – något som företaget hävdar inte går med konventionella mätsystem. Detta uppnås genom att kombinera MA2806A med företagets spektrumanalysator MS2830A, som är avsedd för en IF på 1,875 GHz och som har stöd för spektrummaskmätningar med 1 GHz signalbandbredder utan bildresponseffekter. MA2806A levereras också med funktion för ”conversion loss correction data” för alla frekvenser, vilket enligt företaget möjliggör ett förenklat mätförfarande.

Comments are closed.