Android med virtualisering

En kombination av virtualisering och Android ger både ökad säkerhet och en möjlighet att att kombinera Android med befintliga operativsystem.

Det här hävdar mjukvaruföretaget Open Kernel Labs, som nu går nu med i föreningen "ARM Solution Center for Android". OK Labs bidrag till föreningen är företagets OKL4 Microvisor, en kompakt virtualiseringslösning som gör det möjligt att separera flera olika mjukvarumiljöer på ett mycket säkert sätt.
Mjukvaran från OK Labs används redan av flera mobiltelefontillverkare, bland annat för att separera säkerhetsmjukvara från operativsystem som Linux eller Symbian. Med OK:Android körs Android som ett gästoperativsystem ovanpå OKL4 Microvisor i en "säker cell". Huvudprocessorn kan fortsätta att hantera andra uppgifter, utan att det stör Android och, kanske viktigare, utan att störas av Android.
– OKL4 används redan i 500 miljoner mobiltelefoner, inklusive Android-baserade telefoner som HTC G1 and G2, HTC Hero och Motorola Cliq och Droid, säger Steve Subar, CEO för OK Labs. En av fördelarna är att företagen snabbt kan ta steget till Android och ändå behålla sin fungerande kodbas.

Comments are closed.