Analyserar koherenta ljussignaler med 33 GHz bandbredd

Tektronix har utvecklat ett mycket snabbt testsystem för koherenta ljussignaler. Enheten OM4106D, tillsammans med DPO7000-seriens oscilloskop, kan analysera upp till 33 GHz bandbredd.

Lösningen uppges vara industrins snabbaste koherenta testsystem som klarar 33 GHz bandbredd. Tillsammans med DPO-7000-seriens oscilloskop uppnås realtidsprestanda och tack vare för ändamålet utvecklade algoritmer uppnås små fastoleranser i lasern och obegränsad längd av datamönster. Det displayen visar medger snabb analys och avlusning för högpresterande optoelektroniska konstruktioner.
Kravet på hög bandbredd drivs av industrierna för video och långdistans telekomnät. Men operatörerna är ovilliga i att spendera miljarder på att lägga ned ny fiber. I stället söker man modulationstekniker för att öka kapaciteten i existerande fibrer.
Analysatorer för koherenta ljussignaler spelar en stor roll i att effektivt överföra höghastighetskonstruktioner från labben till produktion, och i takt med att hastigheterna ökar måste testutrustningen hålla ställningen.
Traditionellt sett har optiska modulationsanalysatorer konstruerats för att arbeta tillsammans med olika typer av oscilloskop. OM4106D är det första instruments som har integrerats tätt med ett höghastighetsoscilloskop. DPO73304D har 33 GHz realtidsbandbredd 100 GSa/s samplingshastighet i två kanaler, eller 50 GSa/s i fyra kanaler. Oscilloskopet har också ett öppet gränssnitt för datalagring som medger dubbla datahastigheten vid överföring från digitaliserare till Matlab-applikationer där algoritmer från OM4106D kan analyseras.
OM4106D innehåller en omfattande analysprogramvara för analys av koherent modulation, där det ingått Q-plot, ögondiagram och bitfelsmätning (BER).
Priserna för OM4106D startar vid 122 000 pund eller 150 000 euro.

 

Comments are closed.