AMD slutför köpet av Xilinx

AMDs köp av Xilinx som offentliggjordes 27 oktober 2020 är nu slutfört och de två företagen slås samman. Köpet är tänkt att skapa en teknik- och marknadsledare inom högprestandadatorer och adaptiv databehandling.


Victor Peng blir president för AMDs nya AECG-grupp

– Köpet av Xilinx kombinerar två mycket komplementära produktlinjer och marknader, säger Dr. Lisa Su, CEO för AMD. Xilinx har marknadsledande FPGAer, adaptiva SoCer, AI-teknik och mjukvaruexpertis som kan ge AMD marknadens starkaste portfölj av högprestandadatorer och adaptiva datorer. Vi räknar med att kunna ta en betydligt större del av de ungefär 135 miljarder dollar som marknaden för cloud, edge och intelligenta enheter värderas till.

Victor Peng, hittills vd för Xilinx, får posten som president för den nya AECG-gruppen (Adaptive and Embedded Computing Group). AECG fortsätter att fokusera på lednde FPGA, adaptiv SoC och mjukvara. I det gemensamma företaget utökas verksamheten med lösningar som kombinerar CPUer och GPUer från AMD.

– Vi ser en snabb ökning av dataintensiva applikationer med inbyggd AI, säger Victor Peng. Det driver en ökad efterfrågan på effektiva och adaptiva högprestandalösningar. Genom att kombinera AMD och Xilinx accelererar vi vår möjlighet att definiera den nya generationens portfölj av adaptiva plattformar.

 


Dr. Lisa Su, CEO för AMD

Comments are closed.