Alf-Egil Bogen tar plats i Silicon Labs styrelse

När norska Energy Micro i somras köptes av Silicon Micro var det många som undrade vart Alf-Egil Bogen skulle ta vägen. Han hade ju bara några månader tidigare tagit steget från Atmel till Energy Micro. Men nu står det klart att han tar plats i Silicon Labs styrelse.


Alf-Egil Bogen

En stor del av "det norska halvledarundret" startade med Chipcon och kombinationen av Alf-Egil Bogen och Geir Førre. Men Alf-Egil Bogen var inte med vid starten av Energy Micro och nyheten i våras om att han återigen tagit upp samarbetet med Geir Førre och utnämnts till försäljningschef för Energy Micro var därför klart intressant.
Men bara några månader senare såldes Energy Micro till Silicon Labs och frågan var vilken plats Alf-Egil Bogen skulle få i det nya företaget.
– Vi är mycket glada att meddela att Alf-Egil Bogen tar plats i vår styrelse, säger nu Tyson Tuttle, vd för Silicon Labs. Hans kunnande när det gäller mikroprocessorer, marknadsföring och varumärkeshantering är extremt värdefullt för oss.
Alf-Egil Bogen började sin karriär hos Nordic VLSI för drygt 20 år sedan och är en av upphovsmännen bakom AVR-processorn. Efter försäljningen till Atmel var han bland annat ansvarig för AVR-delen av företaget och marknadschef för Atmel.

Comments are closed.