Åkerströms Björbo AB får tysk säljkanal

Åkerströms Björbo AB har tecknat ett samarbetesavtal med TRL Funksysteme GmbH i Tyskland. Avtalet innebär att TRL Funksysteme GmbH blir Åkerströms tyska distributör av radiostyrning för de industriella och mobila marknaderna.

TRL Funksysteme GmbH ligger i Rodgau, två mil öster om Frankfurt. Företaget grundades 1983 och har 10 anställda. Sedan fem år tillbaka har det specialiserat sig på olika radiolösningar inom området för dubbelriktad dataradio (kortdistansradio).
Samarbetsavtalet innebär att TRL Funksysteme GmbH inkluderar Åkerströms radiostyrningsprodukter för Remotus och Sesam, robust radiostyrning för industriella och mobila applikationer, i sitt produktsortiment.
– Vi känner till Åkerströms sedan länge och vi vet att deras produkter håller en mycket god och hög kvalitet. Vi har även träffats tidigare då vi bland annat stått bredvid varandra på mässor i Hannover, Tyskland, så att nu ta steget till ett samarbete känns naturligt, säger Martin Nordlander, vd för TRL Funksysteme GmbH.
De har idag liknande produkter som nu kan kompletteras med Åkerströms produkter vilket ger möjlighet att täcka in flera och större kundsegment än tidigare.
– TRL Funksysteme GmbH har en stor erfarenhet av olika radiolösningar inom industrin och en redan upparbetad marknad som vi nu kan bredda och utöka tillsammans. Vår strategi är att växa genom distributörer, säger Andreas Hedström, försäljnings- och exportchef på Åkerströms Björbo AB.
På bilden, övan, ser vi Erika Ryttare Bergman, marknadsansvarig vid Åkerströms, martin Nordlander, vd för TRL Funksysteme GmbH och Andreas Hedström, försäljnings- och exportchef vid Åkerströms.

 

Comments are closed.