Addtech köper EK Power

Ett avtal mellan Addtech och EK Power Group innebär att Addtech köper alla aktier i EK Power Group med dotterbolaget EK Power Solutions AB. Köpet beräknas vara genomfört under juli.


Michael Ullskog, Addtech och Vidar Wernöe, EK Power

– EK Power Group har vuxit kraftigt de senaste åren, säger Vidar Wernöe, vd och ägare till EK Power. Nu när vi fortsätter att växa är det bra att ha bättre finansiell styrka i ryggen. Inte minst är det viktigt i de stora och långsiktiga projekt som blir allt vanligare när fordonsflottan skall elektrifieras.

EK Power Solutions är idag en av Nordens starkaste konsulter när det gäller kraftelektronik och motorstyrningar. Företaget grundades 1978 och har idag 25 anställda och omsätter strax över 40 miljoner kronor.

Addtech är ett betydligt större företag, med ca 3 000 anställda och mer än 140 dotterföretag som arbetar under eget varumärke. Gruppen omsätter mer än 11 miljarder kronor och aktien är listad hos Nasdaq.

– Addtechs affärsmodell passar oss väldigt bra. Vi får både en frihet att utveckla verksamheten och en tekniskt och finansiellt stark ägare. Det innebär att vi kan ta större plats på marknaden och att vi kan ta större projekt.

– EK Power har ett attraktivt utbud på en växande marknad, säger Michael Ullskog, Business Unit Manager, Addtech Components, Sweden. Företagets expertis inom kraftelektronik och motorstyrning är viktig för alla de kunder som är på väg att elektrifiera och effektivisera sina system.

Comments are closed.