Achronix satsar på AI

Achronix nya Speedster7t-familj har tillräckliga prestanda för att ta upp kampen med Xilinx och Intel när det gäller AI-acceleration. Arkitekturen är baserad på en avancerad NoC-arkitektur och ett stort antal AI-processorblock.

Speedster 7t tillverkas i TSMCs 7 nm-proocess, vilket ger plats både för stora mängder logik och minne. FPGA-strukturerna kombineras med MLP (Machine Learning Processors) i en NoC-arkitektur (Network on Chip). Det hela är skräddarsytt för att accelerera maskininlärning i AI-tillämpningar.
– Vi ser en fantastisk tillväxtpotential för maskininlärning, säger Robert Blake, president och CEO för Achronix Semiconductor. Vår nya komponentfamilj är den första att ge ASIC-prestanda tillsammans med flexibiliteten hos FPGA. Vi ligger på den absoluta framkanten när det gäller AI-prestanda.
Med Speedster7t-familjen tog konstruktörerna hos Achronix ett stort steg för att förändra hela företagets FPGA-arkitektur. Allt optimerades för att maximera prestanda för dataintensiva arbetsuppgifter som de man hittar i AI/ML-tillämpningar, både i servrar och i edge-tillämpningar.
– Genom att kombinera matematiska funktioner, minne och programmerbarhet i MLP-enheterna och låta dem kommunicera i en tvådimensionell NoC-struktur kunde Achronix eliminera de flaskhalsar som ofta ställer till problem, säger Rich Wawrzyniak, principal market analyst för ASIC och SoC hos Semico Research Corp. I AI/ML-tillämpningar är minnesbandbredden kritisk och där excellerar Speedster7t.
Achronix MLP-block är extremt konfigurerbara processorer som klarar heltalsformat från 4 till 24 bitar och dessutom flera flyttalsformat. Blocken är tätt kopplade till minnesblockför att undvika fördröjningar och data kan skyfflas i hastigheter upp till 750 MHz. Totalt sett går det att nå mycket höga prestanda.
Data kan sedan skickas till externa GDDR6-minnen i hastigheter upp till 512 Gbps. De åtta minnesgränssnitten klarar en aggregerad hastighet upp till 4 Tbps.
Speedster7t har också inbyggda SerDes-enheter som klarar upp till 112 Gbps plus 400 G Ethernet-enheter som klarar 4x100G eller 8x50G.

Comments are closed.