Ny solpanel för takpanna

Solenergiföretaget Midsummer lanserar en ny solpanel för Sveriges populäraste takpanna Palema från Benders. Den nya solpanelen kan monteras på befintliga och nya Benderstak. Solpanelen tillverkas av Midsummer i Järfälla och kommer att säljas av Benders.

Den nya solpanelen kan monteras på befintliga och nya tak med Benders 2-kupiga takpannan Palema.
– För oss har det alltid varit viktigt att kunna erbjuda marknaden ett komplett sortiment och det allra senaste inom tak, säger Ove Bender, VD Benders. Det är en självklarhet att också kunna erbjuda solpaneler med snygg design och enkelt montage speciellt anpassade för våra produkter.
– De senaste åren har solpaneler haft en snabb tillväxt i Sverige och i resten av världen, säger Sven Lindström, VD Midsummer. För att denna utveckling ska fortsätta och för att ännu fler ska lockas att installera solenergi krävs lättmonterade produkter med snygg design. Här har vi utnyttjat våra solpanelers unika egenskaper, böjbarhet och frihet att anpassa form och storlek efter kundens behov. Med dessa solpaneler utvecklade för Sveriges populäraste takpanna hoppas vi kunna snabba på processen så att fler lockas att installera solpaneler på sina befintliga och nya tak.
Samarbetet med Benders är en del av Midsummers nya strategi att utöver företagets kärnverksamhet att tillverka produktionsutrustning, även utveckla och producera solpaneler i egen regi och via kontraktstillverkare för försäljning via utvalda partners.

Comments are closed.