Annons

ABB-teknik sänker produktionskostnaderna för Tata Steel

ABB kommer att leverera elektromagnetiska bromssystem (EMBR) för två CSP-linjer (compact strip production) vid Tata Steels flaggskeppsfabrik i Jamshedpur i Indien, som arbetar på kontrakt från anläggningskonstruktören SMS Group.

Jamshedpur, som ligger i den östra delstaten Jharkhand, är Indiens första planerade industristad och byggdes efter grundandet av Tata Iron and Steel Company av Jamsetji Tata och hans son Dorabji Tata i början av 1900-talet.

ABB:s leverans omfattar även DCS800 DC-drivenheter, transformatorer, vattenkylsystem, driftsättningstjänster och metallurgisk prestandautvärdering. ABB anlitas via SMS, som specialiserat sig på anläggningskonstruktion och maskinteknik för stålindustrin och icke-järnmetallindustrin.

Kontraktet bygger på ABB:s stora installerade bas med ledande stålproducenter globalt. ABB:s EMBR-system är installerat på 40 procent av världens anläggningar för stränggjutning av tunna slabs och möjliggör högre kvalitet och snabbare produktion. Denna väletablerade teknik, som uppfanns av ABB år 1985, gör att ståltillverkare kan uppnå en stålkvalitet som liknar konventionella gjutmaskiner, men som dessutom ökar gjuthastigheten och förlänger livslängden för kopparplåten i kokiller. Genom att generera ett statiskt magnetfält som minskar meniskens strömningshastighet och turbulens erbjuder ABB:s EMBR-system ett helt utbud av metallurgiska förbättringar, inklusive eliminering av inneslutningar av gjutpulverinläggningar, ett jämnare gjutpulverskikt och en menisk som är plattare, hetare och mindre turbulent.

Comments are closed.