ABB och medarbetare donerar till Internationella Rödakorskommittén

Som en del av sina pågående insatser för att stödja hjälpinsatser för COVID-19 går ABB samman med Internationella Rödakorskommittén, ICRC, som är specialiserad på att tillhandahålla hjälp i nödsituationer. ICRC är en del av röda kors- och röda halvmåne-rörelsen, som har arbetat med samhällen runt om i världen för att bidra med ökad beredskap och motståndskraft sedan COVID-19-pandemin bröt ut.

ABB kommer att göra en initial donation om 1 miljon schweizerfranc (CHF) till Röda Korsets COVID-19-insatser och därefter kommer koncernen matcha alla donationer 1:1 som görs av dess medarbetare världen över. Pengarna kommer att användas för att tillhandahålla infrastruktur för vårdcentraler, infrastruktur för sanitet och nödvändiga artiklar som tvål och skyddsmasker.

– Som ett globalt företag har vi ett ansvar att hjälpa samhället igenom krisen, säger Björn Rosengren, vd och koncernchef för ABB. Med den här handlingen kommer vi bidra med stöd till några av världens mest utsatta människor i sårbara samhällen. Vi vill också tacka de som jobbar oavbrutet vid frontlinjen för att motverka spridningen av pandemin.

ABB har en långvarig och tillförlitlig relation till ICRC, som i slutet av mars vädjade om 250 miljoner schweizerfranc (CHF) för hjälpinsatser som en del av Internationella röda kors- och röda halvmånerörelsens vädjan om över 800 miljoner schweizerfranc (CHF) för att hjälpa världens mest utsatta människor.

Internationella röda kors- och röda halvmånerörelsen är världens största humanitära nätverk. Dess samhällsbaserade volontärer och personal hjälper världens mest utsatta människor, inklusive de som bor i länder med hälso- och socialvårdssystem som är saknar tillräckliga resurser; människor som återhämtar sig från nyligen inträffade katastrofer; migranter och fördrivna människor; de i konfliktzoner och som utsätts för pågående våldsaktioner; människor i slumområden utanför storstäder; fängslade; och människor som lider av de socioekonomiska effekterna av COVID-19.

Comments are closed.