ABB får rekordstor järnvägsorder

ABB meddelkar att de har tagit hem en order värd nästan 39 miljoner dollar på leverans av likriktarenheter för likström (DC) matningsstationer. Beställare är PKP Energetyka S.A., den största kraftleverantören till järnvägsoperatörer i Polen. Kontraktet är det största avseende sådan utrustning som polsk järnvägsindustri har tecknat.

ABB ska leverera mer än hundra likriktarenheter under 2014. Flera hundra likriktare från ABB är redan i drift i den polska statliga järnvägens (PKP) kraftsystem.

I hjärtat av Östeuropa uppges Polen stå inför enorma utmaningar för att möta den ökande efterfrågan på inhemska och internationella tågtransporter, både vad gäller passagerartrafik och frakt i landets järnvägsnät. Landet har inlett ett omfattande utbyggnads- och upprustningsprogram för sina järnvägsrelaterade transformatorstationer och gjort en plan för nya elektrifierade järnvägslinjer. Upprustningen av järnvägsinfrastrukturen underlättar för PKP att introducera moderna tåg för hastigheter upp till 160-200 km/h. Detta kommer att märkbart minska restiden och förbättra standarden på tågresorna mellan landets största städer.

– Vi ska leverera underhållssnåla produkter med hög överlastkapacitet som samtidigt är lokalt tillverkade och prismässigt konkurrenskraftiga, till våra kunder, säger Ulrich Spiesshofer, chef för ABB:s division Discrete Motion and Automation i ett pressmeddelande.

Comments are closed.