ABB, Bosch och Cisco startar IoT-bolag

ABB, Bosch och Cisco meddelar att de beslutat starta ett internationella samriskbolag, döpt till mozaiq operations GmbH, som ska erbjuda en öppen mjukvaruplattform för alla hemmasystem och hushållsapparater med hjälp av IoT och interoperabilitet så att tillämpningar kan bli varumärkesoberoende.

ABB, Robert Bosch GmbH och Cisco Systems Inc. bekräftade idag att de tre företagen har bildat ett internationellt samriskbolag kallat mozaiq operations GmbH som ska arbeta med utveckling och drift av en för olika protokoll öppen mjukvaruplattform för smarta bostäder. Plattformen ska möjliggöra samverkan mellan dagens olika fristående lösningar för fastighetsautomation och erbjuda
interoperabilitet mellan olika system och apparater.

– Det här gemensamma utvecklingsprojektet för smarta bostäder stämmer perfekt med ABB:s strategi att ta tillvara möjligheterna som Sakernas, tjänsternas och människornas Internet erbjuder och utveckla innovativa lösningar till konsumenter såväl som företag, säger Tarak Mehta, chef för ABB:s division Low Voltage Products, i ett pressmeddelande.

Comments are closed.