A4WP och PMA går samman

De båda standardiseringsorganen för trådlös laddning: Alliance for Wireless Power (A4WP) och Power Matters Alliance (PMA) meddelar att de undertecknat ett fusionsavtal.

Meningen är att sammanslagningen ska positionera den kombinerade organisationen som ledare inom trådlös laddning och överbrygga två olika kärnteknologier för just trådlös laddning. Avtalet ska leda till att etablera en laddningsstandard som stödjer ett brett utbud av konsument, medicinska, militära och industriella applikationer.

Den nya organisationen, som ska döpas senare i år, uppges ha behållit de viktigaste ledarna och bidragsgivarna inom samtliga arbetsgrupper, inklusive teknik, provning och certifiering, regelverk och marknadsföring.

Sedan offentliggörandet av en avsiktsförklaring om en fusion vid International CES 2015 har de båda organisationerna förberett en integrationsplan som syftar till att sömlöst kombinera verksamheterna. Integrationsprocessen pågår nu och kommer att följas av en samordnad produktfärdplan, enligt ett pressmeddelande.

Den nya organisationen har över 170 medlemsföretag, såsom till exempel AT&T, Broadcom, Flextronics, Gill Elektronics, Integrated Device Technologies, Intel, MediaTek, Powermat Technologies, Procter & Gamble, Qualcomm, Samsung Electronics, Samsung Electro-Mechanics, Starbucks och WiTricity.

Comments are closed.