45 V högstabil OP-förstärkare

Från Microchip kommer den ”zero-drift”-baserade operationsförstärkaren MCP6V51. Den nya kretsen möjliggör mätning med ultrahög noggrannhet samtidigt som den minimerar effekten av högfrekvent störning.

Tillväxten inom industristyrning och fabriksautomation har lett till en ökning av antalet sensorer som måste övervakas. MCP6V51-förstärkaren är utformad att ge noggranna, stabila data från en rad olika sensorer. Den självkorrigerande ”zero-drift”-arkitekturen möjliggör ultrahög noggrannhet för likström (DC), vilket ger maximal offset på ±15 µV och endast ±36 nV/ °C som maximal offsetdrift.
MCP6V51-kretsen, som är idealisk för tillämpningar såsom exempelvis fabriksautomation, processtyrning och fastighetsautomation, klarar ett extremt brett arbetsspänningsområde från 4,5 V till 45 V.
Den ökade mängden trådlösa sensorer och funktioner gör det också nödvändigt att ta hänsyn till högfrekventa störningar vid känslig analog mätning. Den integrerade EMI-filtreringen i MCP6V51 skyddar mot sådana oönskade och oberäkneliga störningskällor. Det gör att konstruktörer kan erbjuda bättre prestanda samtidigt som det blir lättare att hantera svåra miljöer.
De programmerbara logiska styrkretsar och distribuerade styrsystem som utnyttjas inom industriautomation drivs med en rad olika spänningsmatningar, exempelvis 12 V, 24 V eller 36 V. MCP6V51 har stöd för en rad olika matningsspänningar och har dessutom marginal att hantera matningstransienter genom att klara ett arbetsspänningsområde upp till 45 V.
MCP6V51 finns idag tillgänglig för utprovning och volymtillverkning i både 5-bens SOT-23- och 8-bens MSOP-kapslar.

Comments are closed.