1 Gbit/s i ny bredbandssatsning

Nu ska Telia öka bredbandshastigheten i Sverige. Under mars 2010 inleds arbetet med att ge fastighetsägare och bostadsrättsföreningar över hela landet möjlighet att erbjuda de boende överföringshastigheter på upp till 1 000 Mbit/s.

Erbjudandet ska gälla fastighetsägare till flerbostadshus som har, eller står i begrepp att installera ett fastighetsnät med fiberanslutning till internet från Telia. De som står i begrepp att installera ett nät får möjligheten redan från start. För de fastigheter som redan har ett nät kommer det att behövas vissa uppdateringar för att den nya tjänsten skall fungera. Samtidigt öppnar Telia även möjligheten för privatpersoner som bor i ett flerbostadshus anslutet till ett fastighetsnät från Telia, att anmäla sitt intresse för den nya tjänsten, enligt ett pressmeddelande.

– Vi inleder arbetet nu och hoppas kunna erbjuda alla som vill, att ansluta sig de närmaste åren. Det är ett omfattande arbete och både takten i utbyggnaden och var vi bygger styrs i hög grad av kundernas intresse, säger Stefan Trampus, chef för Bredbandstjänster på Telia.

Comments are closed.