1 300 W DC/DC i miniformat

Från Flex Power kommer nu BMR490, en icke-isolerad DC/DC-omvandlare för spänningsbussar i ” quarter-brick”-format. Omvandlaren klarar 1 300 W och har en typisk verkningsgrad på 97,3 procent.

BMR490 är avsedd för spänningsbussar där en ingångsspänning på ca 48 V (40-60 V) omvandlas till en lokal spänningsbuss på 12 V. Omvandlaren är kompatibel med PMBus 1,3, vilket gör den lätt att konfigurera och simulera. Standardiseringen gör det också lättare att skifta omvandlare mellan tillverkare som följer samma standard.
Under utvecklingen av BMR490 har Flex registrerat mer än 10 patent, bland annat inom termisk hantering och avledning. Omvandlaren har mer än 20 procent högre användbar effekt vid hög temperatur jämfört med moduler med liknande specifikation.
– I server- och datacentertillämpningar ökar hela tiden effektbehovet, säger Olle Hellgren, chef för produkthantering och affärsutveckling hos Flex Power Modules. BMR490 har en mycket hög effekttäthet och en mycket hög verkningsgrad vid varierande last. Den skiftar sömlöst mellan olika konverteringsmoder och ger på det sättet maximal effektivitet under alla normala förhållanden.
BMR490 är i första hand avsedd för effektkrävande system i datacenter, molntillämpningar, minnessystem och snabba optiska nät. Inspänningen är 40-60 V, med 12 V utspänning och upp till 145 A utström. Modulen är 58,4 x 36,8 x 14,5 mm stor (low-profile quarter brick).

Comments are closed.