Annons

Säker kraft till 5G i Kina

ABB:s digitala energihanterings- och elförsörjningssystem ska säkerställa en tillförlitlig driftskontinuitet samt förbättra energieffektiviteten och hållbarheten vid en av OPPO:s tillverkningsanläggningar, en av världens största tillverkare av mobilenheter och en växande global spelare inom 5G i Kina.

Fler än 5 miljarder människor runt om i världen använder redan en mobiltelefon – och antalet ökar. Smarttelefoner och andra mobilenheter blir allt mer sofistikerade och kraftfulla. En av drivkrafterna bakom denna tekniska utveckling är OPPO.

Vid den nya stora teknikparken i Chongqing i Kina säkerställer ABB:s digitala energihanterings- och elförsörjningssystem att OPPO kan dra nytta av intelligenta och tillförlitliga kraftleveranser.

OPPO Chongqings intelligenta och ekologiska teknikpark på hela 102 hektar, som ska stå klar 2024, blir OPPO:s största tillverkningsbas i södra Kina och när den har tagits i drift kommer den att producera 100 miljoner smarta enheter per år. Campus kommer att utgöra en viktig produktionsbas och ett logistikcenter som hyser smart tillverkning, automatiserat lager och FoU för programvara och hårdvara.

Som en smart ”allt-i-ett-teknikpark” förväntas produktionen på anläggningen överstiga 30 miljarder RMB (4,5 miljarder USD) per år i värde och skapa tiotusentals jobb. Campus kommer att stötta OPPO:s ambition att bygga ett sortiment av smarta produkter och tjänster kring smarttelefoner och leda den industriella utvecklingen i 5G+-eran.

Ekonomiska detaljer om avtalet har inte offentliggjorts men teknikparken använder molnbaserade ABB Ability Electrical Distribution Control System (EDCS) för att övervaka, driva och underhålla eldistributionssystemet. ABB:s intelligenta försörjningslösning iVD4 säkerställer att mellanspänningsförsörjningen är stabil. ABB:s lösningar gör det möjligt för anläggningens ledning att övervaka driftförhållandena för strömförsörjningsutrustningen i realtid tack vare varningar som skickas automatiskt till drift- och underhållsteamen.

Som ett resultat är kontinuiteten på strömförsörjningen högre och ledningskostnaderna lägre med upp till 20 procent minskade energikostnader och upp till 30 procent driftkostnadsbesparingar tack vare lösningen ABB Ability. Underhåll av strömförsörjningsutrustningen planeras på ett intelligentare sätt och eldistributionssystemet är säkrare och mer tillförlitligt. ABB:s AI-drivna förebyggande underhåll optimerar också underhållsarbetsflödena samtidigt som antalet strömavbrott reduceras.

Kinas leveranser av mobiltelefoner stod för 308 miljoner enheter under 2020, visar data från China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

Leave a Reply