Annons

Nytt mottagarchip för Qi-laddning

Toshiba Electronics Europe lanserar nu ett 15 W mottagarchip för trådlös laddning av smarta mobiltelefoner, surfplattor och en rad industriella enheter enligt standarden Qi v1.2.

Toshiba uppger sig nu lansera branschens första 15 W single-chip för trådlösa laddningsmottagare som är kompatibelt med Qi v1.2-specifikationerna från Wireless Power Consortium (WPC). Det nya chipet bär beteckningen TC7766WBG och har utformats för att användas i mobila enheter såsom smartphones, plattor och en rad mobila, industriella enheter.

TC7766WBG möjliggör enligt Toshiba en snabb trådlös laddning med laddningstider som liknar, och i vissa fall är mindre än vid kabelbunden laddning. Detta åstadkoms enligt Toshiba genom att öka förmågan för mottagning av en tre gånger högre effekt än företagets motsvarande befintliga produkter och samtidigt bibehålls ett litet fotavtryck. Det nya chipet har även ett I2C-gränssnitt kompatibelt med värdstyrenheten som kan utbyta information med en kompatibel sändare för användarinformation om laddningsstatus via displayen på den mobila enheten. Med en maximal utström på 1,7 A och justerbar utspänning för 5-14 V är den nya mottagaren kompatibel med Toshibas 5 W sändarchip TB6865AFG, likväl som med andra 15 W trådlösa laddningssändare som överensstämmer med den kommande Qi v1.2-standarden.

TC7766WBG är inrymd i en WCSP28-kapsel som mäter 2,4 x 3,67 x 0,5 mm och har enligt Toshiba en mängd skyddsfunktioner samt alla nödvändiga likriktarkretsar och styrenheter för att bygga ett fristående trådlöst RX kraftöverföringssystem. Enheten är konstruerad med hjälp av Toshibas ursprungliga CD-0,13 process.

Comments are closed.