Annons

Enkortsdator med WiFi för utbildning

Elfa Distrelec adderar en ny enkortsdator för utbildning till sortimentet. Kortet kommer från Makeblock och har inbyggt Wi-Fi och HaloCode.

– Makeblock är ledande inom teknik för skolor, universitet och utbildningsinstitut genom lättillgängliga och enkla verktyg och produkter för utbildning, säger Steve Herd, Head of Customer Proposition och Product Management hos Elfa Distrelec. På det här sättet tar vi aktiv del i framtiden för teknisk innovation.
Makeblock har utvecklat HaloCode för programmeringsutbildning. Hårdvaran är kompakt och integreras enkelt med ett stort urval av elektronikmoduler, vilket gör den lätt att använda för alla åldrar. När den paras ihop med mBlock, en blockbaserad programvara för programmering ger HaloCode studenter och forskare möjlighet att uppleva och lära sig AI- och IoT-tillämpningar med bara ett par klick. Tillsammans med stöd för AI-röstigenkänning kan produkten enkelt integreras med olika sensorer för elektronikprojekt, men även göra det möjligt för studenter att enkelt lära sig kodning med flertrådsprogrammering.
Makeblock HaloCode erbjuder tillämpningsmöjligheter för alla åldrar och har LAN-funktioner för ett obegränsat antal anslutningar mellan flera HaloCode-enheter, vilket ger möjligheter att skapa kreativa effekter, till exempel surrealistisk digital konst. Kortet har 4 Mbyte minne och en Xtensa 32-bitars LX6-mikroprocessor med dubbla kärnor. Det innebär att flera program kan köras samtidigt och att olika avancerade funktioner kan synkroniseras.

Comments are closed.