Annons

Chip för fyrkvadrant DC/DC-styrning

Linear Technology har släppt en styrkrets för synkron PWM fyrkvadrant DC/DC-omvandling med inspänningar på upp till 80 V. Kretsens övergångar på utspänningen genom noll volt klarar upp till 5 A strömkapacitet oberoende av utspänningens polaritet, vilket gör den intressant att användas för att reglera positiva eller negativa spänningar eller noll volt.

Kretsen är döpt till LT8714 och till användningsområdena hör dubbelriktade strömkällor, testsystem, högeffekts lågfrekventa signalförstärkare, ”back body” förspänning, termoelektriska kylare (TEC) och elektronisk fönstertoning.

LT8714 fungerar över ett 4,5 till 80 V inspänningsområde och alstrar en utgångsspänning som beror på valet av externa komponenter. Chipet har en strömkapacitet på 5 A och kan fungera som en strömkälla och som en last oberoende av spänningspolariteten. Dess rail-to-rail övervakning och styrning av strömmen på utgången gör att enheten kan konfigureras som en strömkälla. LT8714 har även en EN-stiftfunktion som klarar att användas vid långsamt varierande insignaler. En spänning på styrstiftet ställer in extern utspänning. Den fasta arbetsfrekvensen är valbar från 100 till 750 kHz och kan synkroniseras med en extern klocka. Chipet har även en ”Power Good” utsignal för att indikera om utspänningen är över eller under den reglerade målspänningen. Ytterligare funktioner inkluderar överströmsskydd, underspänningslockout och mjukstart.

LT8714 kommer i en 20-bens TSSOP-kapsel och priset börjar på 3,65 dollar vardera i kvantiteter om 1000 stycken.

Comments are closed.