Annons

Byggstenar för användargränssnitt

Från Lascar Electronics kommer PanelPilotACE, en ny hård- och mjukvaruplattform som gör det möjligt att snabbt utveckla fullt anpassade industriella och kommersiella användargränssnitt och panelmätare.

 

PanelPilotACE Design Studio innehåller ett antal ”byggstenar” som gör det lätt för användarna att lägga till nya moduler i projektet. Från bakgrundsbilder till textrutor, mätare i analog och digital stil, pekskärmsnavigering, till och med komplexa logistiska meddelanden ­ användarna kan snabbt bygga upp sofistikerade gränssnitt med flera skärmvyer utan att behöva skriva en enda rad med kod.
När designen är färdig laddas den upp till den första PanelPilotACE-kompatibla hårdvaran, SGD 43-A, via USB. Denna display kommer med flera standardgränssnitt för indata, vilket ger användaren flexibilitet vid implementeringen av pekskärmsnavigering, mätning och visning av analog, digital eller buss-indata, liksom kontroll av utdata och alarm.
Programmet PanelPilotACE Design Studio kan laddas ned gratis och kommer med ett bibliotek av fördefinierade moduler. Användarna kan även skapa eller importera egna moduler, vilket ger kreativiteten ordentligt spelrum ­ displayen kan anpassas till så gott som vilken industriell och kommersiell applikation som helst.
SGD 43-A har konstruerats för panelmontering, vilket gör den lätt att integrera i en lång rad applikationer och processer inom industri och tillverkning, men den kan lika lätt få andra kommersiella användningsområden ­ som pekskärmskontrollpanel i medicintekniska produkter, för övervakning inom vetenskaplig forskning eller till och med som informationsdisplay i museer och andra offentliga byggnader.
Displayen har låg profil och en 4,3-tums kapacitiv pekskärm med en ARM 9-processor och Linux som inbyggt OS. Displayen drivs antingen via USB eller med en 5 V­30V DC-strömkälla och låter användarna välja mellan flera möjliga hårdvarugränssnitt, inklusive fyra 16-bit bipolära analoga ingångar, åtta digitala in/utgångsstift, två alarmutgångar (max ström 10 mA) och fyra PMW-utgångar.
PanelPilotACE distribueras av RS Components.

Comments are closed.