Annons

Bättre verifiering av analoga konstruktioner

Från numera Siemensägda Mentor kommer Analog FastSPICE eXTrem, ett verktyg som skall ge bättre kontroll över analoga konstruktioner som görs i avancerade geometrier. Verktyget ger en bättre och snabbare återkoppling av layouteffekter till konstruktionssteget.

– Verifieringen av layouteffekter har alltid varit en flaskhals för analogkonstruktörer och problemen ökar dramatiskt vid mindre geometrier, säger Greg Curtis, Sr Product Manager, AMS Verification. Det är en mycket stor skillnad på vanliga CMOS-processer över 22 eller 28 nm och FinFET-processer från 16 nm och nedåt med låga drivspänningar och stora variationer i fördröjningarna.

Analog FastSPICE eXTrem ger upp till 10 gånger snabbare simulering jämfört med den tidigare generationen. Det innebär att konstruktören kan simulera layouteffekter med hög precision utan att det tar orimligt lång tid.

– Hög precision är nödvändigt eftersom man inte har råd eller tid att göra flera versioner av ett chip i den här typen av processer. Det måste vara rätt från början.

Leave a Reply