Annons

Robusta runda kontaktdon

binder har utökat sin HEC 696-serie av kontaktdon för tuffa miljöer med ett par viktiga modeller. Det tidigare produktutbudet har kompletteras med fläns- och kabelvarianter med inbyggd anpassning för skyddsrör.

Den integrerade förslutningsfunktionen för skyddsrörens skruvanslutning gör att kablar och individuella ledare kan ledas in i ett lämpligt korrugerat rör för tillförlitligt skydd mot extern påverkan upp till IP67. När den väl är låst i båda ändarna på normalt sätt för HEC-produkter uppnår kontakten skyddsgrad IP69K.

Tillämpningar inkluderar samtliga typer av elektroniksystem som används utomhus, mobil fabriksutrustning och sektorer som exempelvis jordbruk och byggnadsindustri där användning av högtryckstvätt är vanligt. Andra tillämpningsområden är trafikledningssystem, processtekniksystem, vattenbehandling och återvinningsanläggningar.

696-seriens kraftkontaktdon med bajonett-baserad snabblåsning är beroende på versionen godkända för märkspänning upp till 600 V och arbetsström på 32 A. Krimp-kontakter utnyttjas för att tillse säker och vibrationssäker anslutning. Produkterna erbjuds i kabel- eller flänsversioner med 5 (4+PE), 8 (4+3+PE) eller 12 krimpade kraft- eller signalkontakter.

HEC-kontaktdonen tål UV-ljus och korroderande salt-spray och möjliggör fler än 1 000 matningscykler vid temperaturer från -40 °C till +100 °C. HEC 696-seriens kontaktdon är både VDE- och UL-godkända.

Comments are closed.