Ytterligare order till Mycronic

Mycronic AB har erhållit ytterligare en order på en maskritare ur Prexision-serien för bildskärmstillämpningar från en kund i Asien. Systemet är beräknat att levereras under fjärde kvartalet 2016 och innebär att företaget fyllt sina leveransmöjligheter av avancerade  maskritare under nästa år.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom olika tillämpningsområden. Dessa områden är tillverkning av bildskärmar (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) samt tillämpningar inom multi-purpose marknaden, ett brett marknadssegment som omfattar många olika tillämpningar.

– Kunden har lagt order på en maskritare Prexision-8. Systemet inkluderar anpassningar vilka möjliggör en framtida uppgradering till ett fullskaligt produktionssystem för generation 10. I och med den här ordern har Mycronic fyllt upp leveransmöjligheterna av avancerade maskritare för bildskärmstillämpningar för 2016, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB.

Prisnivån för en maskritare av typen Prexision-8 ligger i spannet 25-30 miljoner USD beroende på konfiguration och kundanpassningar, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.