Annons

XP Power lanserar DC/DC-omvandlare

XP Power har släppt en serie 6 W DC/DC-omvandlare i ett kompakt SIP 8-bensformat med ett fotavtryck på 21,9 x 11,1 x 9,2 mm och ett inspänningsomfång på 4:1.

DC/DC-omvandlarna ingår i företagets ITQ-serie och har en effekttäthet på upp till 44 watt per kubiktum, en effektivitet på typiskt 87 procent samt kräver ingen luftkylning eller ”heatsink”.

De fullt ut reglerade omvandlarna med enkel eller dubbel utgång accepterar ett inspänningsområde på 9-36 V eller 18-75 V. Komponentvarianterna med enkel utgångsspänning levererar standard +3.3, +5, +9, +12, +15, +24 V och de med dubbla utgångar +/-5, +/-12 eller +/-15 V.

Isolationen mellan in- och utgång anges till 1,5 kV och med en valfri 3 kV isolering för företagets -H modeller. Alla komponentmodeller kan också fjärrstyras för att slå på och av spänningen genom en ingång för sekvensering eller för att automatisering. Arbetstemperaturområdet anges till intervallet -40 till +100 grader C. Full uteffekt kan levereras vid upp till +70 grader C utan nedklassning.

ITQ-sortimentet kompletterar XP Powers 6 W SIP ITX-serie DC/DC-omvandlare med ett inspänningsomfång på 2:1 som företaget nyligen lanserade. ITQ-serien finns tillgänglig från Farnell, element14, Digi-Key, godkända regionala distributörer eller direkt från XP Power.

Comments are closed.