Xilinx accelererar AI för Baidu

Kinesiska Baidus nya EdgeBoard för AI-accelerering baseras på FPGA-komponenter. Baidu använder Xilinx Zynq UltraScale+ för att öka AI-prestanda på edge-nivå.

Baidus EdgeBoard kan användas som en fristående edge-lösning eller som en del av företagets Baidu Brain AI Hardware Platform. Baidu satsar mycket hårt på AI-lösningar och företaget har en plattform för AI som sträcker sig från servertjänster hela vägen ut till ”kanten”.
Genom att basera sin edge-lösning på programmerbar logik vinner Baidu både flexibilitet och prestanda. EdgeBoard kan användas i en mängd AI-tillämningar, från videoövervakning till fordon och mycket annat.
– Xilinx har världens bästa adaptiva chip och det bästa utvecklingsstödet, säger Youping Yu, ansvarig för Baidus AI ecosystem division. Vårt Xilinx-baserade EdgeBoard ger utvecklare och ingenjörer snabb tillgång till färdig teknologi från Baidu eller möjlighet att själva definiera modeller. EdgeBoard är den idealiska acceleratorn för att ta Baidu Brain till edge-nivå.

Comments are closed.