Wyberry och SiTek vann i väst

Under årets upplaga av Elektronikmässa 2015 passade Elektronikindustriföreningen i Göteborg (EIG) på att utdela priset "Årets Ungt/nyskapat Elektronikföretag i Västsverige 2014” till Wyberry och SiTek Electro Optics fick priset ”Årets Elektronikföretag i Västsverige 2014”.

Wyberry Technolgies
Företaget är baserat på avancerad analog teknik för trådlös dataöverföring med extremt hög kapacitet. Tekniken har utvecklats på Chalmers Tekniska Högskola av PhD Simon Zhonogxia He. Wyberrys första produkt erbjuder en unik punkt till punkt-länk som arbetar på 60 GHz med en bandbredd av 1,5 GHz för överföring av HD Video (HD-SDI) eller data (Ethernet över fiber SFP) med en räckvidd upp till 1 km.

SiTek Electro Optics
Upptäckten av den laterala fotoeffekten av Prof. J.T Wallmark och utvecklingen av Position Sensing Detectors (PSD) under sextiotalet på Chalmers i Göteborg ledde till grundandet av företaget 1976.

Under 1984 köptes bolaget av en investeringsgrupp och flyttade till moderna lokaler i Partille. Där installerades ett renrum tillsammans med viktiga utrustningar för konstruktion och produktion av PSD. Under 2014 utvecklade SiTEK ett avancerat verktyg, SEEPOS, för utveckling av PSD-system. De har idag enligt EIG skaffat sig ett världsomspännande rykte som en tillverkare av avancerade PSD med enastående linjäritet, hög upplösning, hög hastighet och utmärkt produktkvalitet.

EIG skriver att "årets företagare är goda förebildare och hängivna företagare som brinner för sina företag."

Comments are closed.