Würth går med i trådlöst kraftkonsortium

Würth Elektronik meddelar att de har anslutit sig till Wireless Power Consortium. Syftet med Wireless Power Consortium är att arbeta med utvecklingen av den så kallade QI-standarden.

Nittio länder från hela världen uppges bidra i detta konsortium för att skapa förutsättningarna för en ny, banbrytande laddningsteknik.

Qi-standarden (QI uttalas "Chee") är en världsomspännande standard för trådlösa laddstationer för mobila, elektroniska enheter såsom för mobiltelefoner eller mobila kameror. Innovationen ligger i tanken att laddning via trådbundna laddare ska ersätts av en QI laddningyta. Genom att helt enkelt placera enheten på en laddningsyta så fylls den på genom magnetisk induktion. Qi-gränssnittet garanterar kompatibilitet så att varje enhet, oberoende av tillverkare eller varumärke, kan laddas upp på laddningsytan.

Nuvarande laddningstekniker gör det omöjligt att ladda enheter av olika märken från en enda energikälla. The Wireless Power Consortium uppger sig erbjuda en enhetlig lösning.

Würth Elektronik genomför för närvarande utvecklingen av särskilda transformatorer och drosslar som kommer att användas på såväl primär- som sekundärsidan. De första masstillverkade komponenterna kommer att finnas tillgängliga inom kort, enligt ett pressmeddelande.

Länk till mer information om Wireless Power Consortium .

Comments are closed.