Volvo öppnar utvecklingskontor i Köpenhamn

Volvo Personvagnar meddelar att de kommer att etablera ett nytt utvecklingskontor inom området HMI (Human Machine Interface) i Köpenhamn.

HMI syftar till att göra teknik mer användarvänlig och är ett högt prioriterat utvecklingsområde inom företaget, och i Köpenhamn finns rätt kompetens tillgänglig, meddelar volvo.

I samband med omstruktureringar på Nokia i Köpenhamn öppnades möjligheter för Volvo Personvagnar att anställa personal med spjutspetskompetens och erfarenhet inom HMI-utveckling.

HMI har länge varit ett prioriterat område vid utveckling av mobiltelefoner och i samband med Volvo Personvagnars nya varumärkesstrategi benämnd  "Designed around you" är området högprioriterat inom företaget. "Framtidens Volvobilar skall vara intuitiva och mycket lätta att använda", skriver företaget.

– Vi har mycket höga ambitioner inom HMI och det är ett av de områden där vi vill växa som mest och ha det bästa erbjudandet på marknaden. Etableringen av utvecklingskontoret i Köpenhamn är ett utmärkt tillskott för att nå våra mål, säger Peter Mertens, chef för Produktutveckling på Volvo Personvagnar.

Det nya kontoret kommer att tillföra nya spännande dimensioner till verksamheten. Volvo menar att Köpenhamnsregionen är en dynamisk utvecklingshub inom mobilitetsområdet och ger möjlighet till nära samarbeten med universitet och andra globala och lokala företag.

– Vårt mål är att anställa cirka 20 HMI-Specialister. I nuläget har vi rekryterat ett 10-tal och fler är på väg in, säger Nikolaj Nöhr Rasmussen som är chef på det nyetablerade Köpenhamnskontoret i ett pressmeddelande.

Comments are closed.