Annons

Visionsystem för kamera med USB 3.0

National Instrument har tagit fram en miljötåligt system för höga uppdateringshastigheter. Systemet har en fyrkärnig Intel Atom-processor, kameraportar med USB 3.0 och FPGA-stödd I/O.

NI CVS-1459RT programmeras antingen via LabVIEW eller Vision Builder for Automated Inspection (AI). Användaren har även möjlighet att använda LabVIEW FPGA för att ytterligare kunna skräddarsy de FPGA-stödda in- och utgångarna. Dessutom kan resultatet från kameran då synkroniseras med andra delar i ett industriellt system med enkodrar och närvarosensorer.
Kamerasystemet är uppbyggt kring hårdvaruplattformen LabVIEW reconfigurable I/O (RIO) som ligger till grund för grafisk systemkonstruktion.
Den grafiska programmeringsmiljön kompletteras av standardiserad hårdvara vilket dramatiskt förenklar arbetet för konstruktörerna som kan kombinera kraftfulla visionverktyg, in- och utgångar, industriell kommunikation, loggning av data och operatörsgränssnitt (HMI) i en och samma miljö.
Det miljötåliga utförandet medger industriella tillämpningar upp till 55 ºC. Kameror och ljusdetektorer kan synkroniseras via industriellt klassade in- och utgångar.
Via USB 3.0 kan data snabbt överföras till yttre lagringsmedia.
För att ge hög beräkningskraft är kamerasystemet byggd kring en fyrkärnig Intel Atom-processor och ett 64-bitars operativsystem av typen NI Linux Real-Time OS används.
Avskalade varianter finns för OEM-tillämpningar.

 

Comments are closed.