Videoanalys och larmkommunikation i fokus

Den 29-30 mars hålls säkerhetsmässan Sectech på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo. Som vanligt blir det också seminarier med olika säkerhetstekniska teman i samband med utställningen. Fokus för dessa är videoanalys och larmkommunikation.


Deniz Baykal, projektledare


Två dagar med 40 utställare och 708 besökare blev facit för Sectech 2009 i Norge – en förbättring från 2007 med 28 procent, när 35 utställare välkomnade 552 besökare.

– Jag hoppas vi kan upprepa besöksantalet och kanske också öka det under 2011, säger Deniz Baykal, projektledare och säljchef på AR Media International, som konstaterar att platserna för utställare redan är fullbokat.

Kompletterar utställningen

  Seminarier är en viktig del av Sectechs koncept eftersom de kompletterar den pågående utställningen på ett utmärkt sätt, enligt arrangörerna AR Media och Stockholmsmässan.

 – Det faktum att vi också i år fokuserar på videoanalys och larmkommunikation som huvudteman är uppenbart. Dessa två tekniska områden inom videoövervakning respektive larm har en enorm tillväxtpotential. Dessutom representerar tekniken inom dessa områden stora möjligheter för säkerhetsbranschen. Det finns möjligheter att skapa servicepaket så att kunderna bara betalar för de tjänster de använder, vilket kan anses vara framtidens affärsmodell även för säkerhetsbranschen, säger Lennart Alexandrie, chef för AR Media International.

Internationellt perspektiv
För att ge ett internationellt perspektiv på marknaden kommer marknadsanalytiker Ewan Lamont från välkända IMS Research presentera de internationella trenderna inom videoanalys och larmöverföring.

Comments are closed.