Vi vann Embedded Award 2014

Kontigo Care och Prevas vann kategori "Enterprise", med bidraget TripleA. Oscar Edvardsson från Chalmers Tekniska Högskola vann kategori "Student", med bidraget Mätutrustning vid ventilering av nyfödda. Trimble AB vann kategori "Micro/Nano", med bidraget V10 Imaging Rover.


Alla vinnarna av de tre kategorierna

Vinnarna utsågs på "The Embedded Party" på tisdagskvällen, efter första dagen av Embedded Conference Scandinavia. Swedish Embedded Award delades i år ut för tolfte gången och som vanligt delades priset ut i tre kategorier: ”Enterprise” för bästa bidrag från svenska företag, "Student" för bästa bidrag från studenter vid svenska högskolor och "Micro/Nano", för bästa bidrag som innehåller mikromekanik (företag eller student).

Årets företagspris (Enterprise Category) vanns alltså av Kontigo Care (produktägare) och Prevas (utvecklingspartner), med bidraget TripleA. TripleA hjälper alkoholister att fullfölja vårdplanen genom att kontinuerligt och automatiskt sända information till vårdgivaren om vårdtagarens framsteg och avvikelser. Informationen skapar ett underlag för att snabbt fatta beslut om insatser. Systemet utgörs av en trådlös alkomätare, en mobilapplikation samt en databas. Dessa är kopplade till ett omfattande administrativt gränssnitt.


Daniel Benitez, vd för Kontigo Care tog emot priset och berättade mycket personligt om bakgrunden till konstruktionen.

Studentpriset (Student Catergory) vanns av Oscar Edvardsson, Chalmers Tekniska Högskola, med bidraget, Mätutrustning vid ventilering av nyfödda. Systemet består av en mätmodul som monteras i en engångsmask (hindrar smittspridning). Modulen beräknar luftflödet utifrån det uppmätta trycket och skickar de viktiga kliniska parametrarna till en basstation. Masken är kompatibel med nuvarande utrustning. Mätmodulen innehåller all nödvändig elektronik och kommunicerar trådlöst med basstationen (Bluetooth). Studentpriset består av ett stipendium på 50 000 kronor, förutom diplom, plaketter och ära.


Oscar Edvardsson mottog priset av Professor Emeritus Bengt Magnhagen

Trimble AB vann Mikro/nanopriset (Micro/Nano Category) med V10 Imaging Rover, ett integrerat kamerasystem som kan ta 360-graders panoramabilder för dokumentation och mätning i bilderna. En bild ger tillräcklig information för att skapa en noggrann 3D-modell eller i efterhand mäta upp punkter som tidigare hade krävt ett nytt besök och nya bilder.


Ulf Berg och Tobias Lundqvist, Trimble AB, tog emot Mikro/nanopriset

Comments are closed.