Verktyg för anpassning av Cortex-A5

IAR Systems ökar sin närvaro i communityt Arm DesignStart med nytt stöd för Arm Cortex-A5. SoC-konstruktörer kan använda utvecklingsverktyget IAR Embedded Workbench för SoC-utveckling med DesignStart Cortex-M och Cortex-A-processorer.

Arm DesignStart möjliggör skapandet av anpassade systemkomponenter baserade på Arm Cortex-M0, M3 eller A5, och tillhandahåller ett brett utbud av applikationer. Utvecklare får tillgång till IAR Embedded Workbench, som innehåller C/C++ kompilator och debugger. Automatiskt stöd för vektorisering förenklar användningen av NEON, en avancerad SIMD-instruktion tillgänglig i Cortex-A och Cortex-R. NEON-tekniken accelerar förutom ljud, video och användargränssnitt även signalbehandlingsalgoritmer för röst- och ansiktsigenkänning, datorvision och djupinlärning.
– Framtiden för embedded och IoT beror på kreativitet, innovation och skalbarhet, säger Phil Burr, produktportföljchef på Arm. DesignStart ger SoC-konstruktörer snabb och billig tillgång till beprövad IP och delsystem, vilket minskar tiden till kisel. Med tillägget av Cortex-A5 till DesignStart möjliggörs mer sofistikerade anpassade systemkomponenter. Genom att använda verktyget IAR Embedded Workbench kommer utvecklare att få ut det bästa av den här processorn i sin anpassade SoC.

Comments are closed.