Vektorsignalanalysator med 160 MHz bandbredd

Agilents senaste vektorsignalgenerator i PXIe-standard kan fås med 40, 100 eller 160 MHz bandbredd. Den täcker upp till 3 GHz, alternativt 6 GHz.

Fyra PXIe-moduler bildar tillsammans med X-seriens mätapplikationer ett instrument för att analysera signaler för att testa utrustning för mobilsystem enligt standarder som GSM/EDGE/Evo, cdma2000/cdmaOne, W-CDMA/HSPA+, 1xEV-DO, TD-SCDMA/HSDPA, LTE FDD, LTE TDD och trådlösa nät enligt WLAN 802.11a/b/g/n/ac.
Instrumentet kan analysera 75 signalformat med hjälp av mätprogramvaran 89600 VSA. För mera generella ändamål kan data analyseras med MATLAB och i ett konstruktionsflöde kan vektorsignalgeneratorn användas tillsammans med konstruktionsprogramvaran SystemView.
M9391A är en kompletterande produkt till M9381A PXI VSG för test och validering av konstruktionen av trådlösa slutsteg, sändtagare och cellulära basstationer, främst inom kategorin för piko- och femtoceller.
Den nya analysatorn utför fler tester på kortare tid, vilket avsevärt kan minska kostnaderna. Dess innovativa ”Fastune”-teknik ger bättre servo-loop-testtider med hjälp av snabbt inställd frekvens och justeringsamplitud. Fasttune innebär att man gör de snabba frekvensomställningarna på basbandet.
En speciell mod för effektmätningar minskar testtiden genom användningen av en servofunktion och ger samtidigt hög linjäritet.
Utvecklare kan använda Agilent M9391A PXIe VSA tillsammans med M9381A och modulära X-appar för att testa bredbandseffektförstärkare, front-end-moduler, sändtagare och mer. PXI VSA levereras med 40-MHz RF-bandbredd och kan uppgraderas till 100 – eller 160-MHz bandbredd och stöder extremt snabb moduleringsanalys av realtidshårdvaruomsampling. Hårdvaran är uppgraderbar via licensnyckel för kunna anpassas till nya och föränderliga krav.
Agilent M9391A PXI- vektorsignalsanalysator har börjat säljas och består av följande: M9350A-nedkonverterare, M9301A-synt, M9300A-frekvensreferens och M9214A-digitaliserare. Licensnyckelsuppgraderingar finns för att ge ökad bandbreddsanalys, frekvensomfång, minne och snabbare växling. Fyra PXI VSAer (4×4 moduler) kan inrymmas i ett 18-slots PXI- chassi.

 

Comments are closed.