Vattentäta multimetrar

De tre nya VOLTCRAFT-multimetrarna VC-440 E, VC-450 E och VC-460 E är konstruerade för utomhusbruk. Tack vare speciella skyddsfunktioner, som gummerat hölje, är de glidbeständiga och slagtåliga, samtidigt som de är IP65-klassificerade och alltså skyddade mot damm- och vatteninträngning.

08conrad02

De tre multimetrarna har automatisk displaybelysning, som automatiskt aktiveras av en sensor i mörka miljöer. Båda testproberna kan fästas på baksidan av enheten så att användaren inte behöver hålla i enheten och de båda sonderna samtidigt.
Tack vare TrueRMS-mätning kan VC-440 E-modellen exakt mäta osymmetriska spänningar och strömmar som avviker från den grundläggande sinusvågformen. Den har en skärm med fyra stora siffror. Ett stapeldiagram finns också, vilket visar fluktuationer i spänning och ström tydligare. I detta läge fungerar den digitala displayen som ett analogt visarinstrument. Två kablar med CAT-IV-säkerhet levereras med enheten.
VC-450 E-multimetern har samma funktioner som VC-440 E-modellen, men har dessutom en testenhet för roterande fält och ett temperaturmätningsalternativ.
VC-460 E har alla funktioner som i de två mindre modellerna, men möjliggör samtidig visning av två värden – till exempel spänning och frekvens.

Comments are closed.