Världens minsta modul för GNSS

På European Microwave Week i Nürnberg presenterade idag Infineon sin nya generation pyttesmå GNSS-moduler (Global Navigation Satellite System), avsedda för smarta mobiltelefoner.

Modulen BGM1143N9, som upptar en kretskortsyta av bara 1,5×1,1 mm, rymmer såväl ett lågförlusts ingångsfilter och lågbrusförstärkare i en TSNP-9-kapsel. Infineon uppger att detta är världens minsta modul som har hög linjäritet, lägsta brusfaktor och som fungerar med navigationsstandarderna GPS, GLONASS, Galileo och BeiDou.
I dagens mobiltelefoner måste sändare och mottagare kunna arbeta samtidigt utan att de drar ned prestanda för varandra. GNSS-mottagaren kan samexistera med sändare/mottagare för GSM/EDGE/UMTS/LTE-banden och när sändareffekten kan uppgå till hela +24 dBm, detta tack vare den goda linjäriteten i den LNA som finns i BGM1143N9 som därför inte ger interferenser på grund av övertoner och intermodulationsprodukter.
Brusfaktorn är dessutom lägre än för andra GNSS-moduler på marknaden: 1,45 dB. Detta förbättrar ”time-to-first-fix” (TTFF) och ”time-to- subsequent-fix” (TTSF) vilket ger en snabbare och kontinuerlig navigation.

 

Comments are closed.