Världens första Hi-Q MLCC i 01005

Murata släpper idag sin senaste serie monolitiska, keramiska chipkondensatorer (MLCC), speciellt avsedda för högfrekventa tillämpningar såsom för koppling i effektförstärkare för mobiltelefoner. Murata uppger att detta antagligen är världens minsta och första Hi-Q MLCC-serie i storleken 01005 (EIA).

 

Serien miniatyrkondensatorer är döpt till GJM02 och levereras i storleken 01005 som mäter 0,4 × 0,2 mm samt har både högt Q och låg ekvivalent seriell resistans (ESR)-karaktäristik. Ett högt Q-värde och låg ESR är en förutsättning för användning i VHF-, UHF- och mikrovågs-effektförstärkare. Tillsammans bidrar dessa två värden till att förbättra effektförstärkarens effektivitet och sänka effektförbrukningen.

GJM02 levereras i ett nytt W4PI tejppaket som använder en 4 mm bred, präglad plasttejp och har en komponentpitch på 1 mm. Den nya paketeringen uppges eliminera svårigheterna med att använda konventionell papperstejp som kan avge pappersdamm. Dessutom uppges produkt ”pick-up”-fel orsakade av statisk elektricitet och komponentskador på grund av ESD ha minimerats.

Comments are closed.