Utsålt på ”Tillförlitlighet 2008”

Intresset är uppenbarligen stort för blyfri kretskortstillverkning. Magnus Eriksson, ansvarig för evenemanget "Tillförlitlighet 2008" på Stockholmsmässan den 3 september, meddelar att utställningsdelen nu är slutsåld.
Det innebär att 24 leverantörer av CAD, mönsterkort, stenciler samt maskiner och material för montering av kretskort kommer att visa produkter och tjänster som kan komma att förbättra tillförlitligheten inom hela elektronikproduktionskedjan.
Efter en lite trög start i juni och juli har anmälningsfrekvensen för att delta på "Tillförlitlighet 2008" ökat de senaste veckorna. Totalt, med utställare och sponsorer, är det totala antalet anmälningar nu uppe i ca 130 personer.
Industrins anpassning till blyfri produktion, enligt RoHS-direktivet, har knappast varit smärtfri och tillförlitligheten brister fortfarande i många fall.
Under Elektronik/EP08, som hölls i januari på Stockholmsmässan, genomfördes "live production" på en yrmonteringslina. Cirka 100 000 komponenter monterades, med kapslar av typer alltifrån 0402 till en BGA med 672 anslutningar samt åtskilliga QFN14. Dessa monterades i lodpasta från 10 olika leverantörer.
– Korten har nu inspekterats och analysfasen är inne i ett intensivt skede av landets ledande experter på området, meddelar Lars Wallin som är konferenciär och leder evenemanget.
Han lovar att "några guldkorn kommer att presenteras".

Comments are closed.