Uppsalaföretaget Dircac licensierar teknik till Pioneer

Dirac Research, som har en anknytning till Uppsala Universitet, har teknat ett licensavtal som innebär att deras teknik kommer att användas i nästa generations högtalare från japanska Pioneer corporation.

På bilden ser vi de första högtalarna som utformas med Diracs teknik: Pioneers Desk Live-serie. Diracs har utvecklat en digital ljudteknik för att åstadkomma en högtalare med anmärkningsvärd ljudkvalitet och precis ljudbild. Lanseringen av den första modellen sker på den japanska marknaden i juli. Den följs upp av en rad andra högtalarmodeller och marknader.
− Både Dirac och Pioneer har lång erfarenhet av att utveckla audioprodukter av hög kvalitet och vi är glada att Dirac HD Sound nu används i Pioneers högpresterande högtalare, säger Steve Hase, licenschef på Dirac Research. Samarbetet med Pioneer och det nyligen tillkännagivna samarbetet med Volvo visar på den stora flexibiliteten i vår ljudteknik.
− Vår vision är att kombinera det bästa av traditionell högtalardesign med digital ljudteknik i världsklass på ett helt nytt sätt, säger Hideki Nara, General Manager, Speaker Business Planning Department, Industrial Solutions Business Division på Pioneer. Genom att använda Diracs spjutspetsteknik har vi kunnat förverkliga vår vision och möjliggjort design av högtalare med högre prestanda och större flexibilitet. Vi ser Dirac som en mycket tillförlitlig teknikpartner.
Dirac HD Sound är en avancerad digital ljudoptimeringsteknik som använder sig av impulssvars- och frekvenssvarsoptimering. Med Diracs smarta högtalarkoncept kan högtalartillverkare som Pioneer maximera prestanda och förkorta konstruktionsprocessen för sina högtalare.

 

Comments are closed.