Uppkonverterare för satellitkommunikation

Analog Devices, Inc introducer två Ka-bandsenheter för användning i satellitkommunikation med enkel bärvåg. Block-uppkonverteraren HMC7053 och högeffektsförstärkaren (HPA) HMC7054 verkar båda i frekvensområdet 29 till 31 GHz, de presterar -60 dBc störningsfritt dynamiskt omfång och omfattar både kommersiella och militära frekvensband samtidigt som de möter militära miljökrav.

Den helintegrerade block-uppkonverteraren HMC7053 för Ka-bandet konverterar upp till 29-31 GHz vid linjär uteffekt på -30 till 5 dBm. Enheten har en 1-2 GHz dual-input IF vid 0 dBm (typiskt) och 20 dB omvandlingsförstärkning. Den nya modulen har designats med ett dubbelt uppkonverteringssystem för att säkerställa att ingen fasinversion förekommer samt för att maximera avslag av störningar och falska data. Andra funktioner inkluderar: dubbla L-bandsingångar, en SMA-ingång och en 2,9 mm utgångsanslutning, digital förstärkningsreglering samt temperaturövervakning och förstärkningskompensation.
Den helintegrerade högeffektsförstärkaren HMC7054 för Ka-bandet uppnår linjär uteffekt på 37 dBm, en 42 dB signalförstärkning och fungerar på 5 V med en strömförbrukning på 14 A. Den nya enheten har en 2,9 mm ingångsanslutning och WR28 vågledarutgång. Både uppkonverteraren och högeffektsförstärkaren är utformade för avledningskylning och fungerar i temperaturområdet -20 °C till +80 °C.

Comments are closed.