Unik Androidutbildning

Mittuniversitetet startar en unik utbildning inom ett av de hetaste områdena just nu, Mobila applikationer och nätverkstjänster för Android.

Behovet av kompetens inom området är stort och efter bara två år på den här utbildningen kan studenterna arbeta som utvecklare av applikationer för smarta mobiltelefoner, plattor och andra produkter som använder Android.

Marknaden för utveckling av applikationer och nätverkstjänster för smarta mobiltelefoner och plattor har växt explosionsartat det senaste året och Android växer snabbast av alla. Antalet aktiverade Android-telefoner ökar med mer än 300 000 varje dag och takten ökar hela tiden. Många företag har ett stort intresse av att kunna erbjuda ”appar” till sina kunder, men det är svårt att få tag i kompetenta utvecklare.

– Den snabba utvecklingen inom mobiltelefonin gör att branschen snart kommer att skrika efter kunnigt folk. Det här är helt klart framtiden, säger Michael Åström, experienced researcher, Ericsson.

Den nya utbildningen öppnar dörren till arbete inom flera olika branscher, inte bara inom mobiltelefonin.

– Android kommer att användas i många andra sammanhang, till exempel vitvaror, bilar och hemelektronik, säger Ulf Jennehag.

Utbildningen startar hösten 2011 och kan läsas på helfart vid campus i Sundsvall.

Comments are closed.