TYRI blev årets optik- och fotonikföretag

Under PhotonicSwedens konferens 17–19 oktober utsågs TYRI Sweden AB till årets optik- och fotonikföretag.


TYRI Sweden fick utmärkelsen för sitt arbete med belysning för tuffa miljöer

– Vi är naturligtvis mycket glada och tacksamma över den här fina utmärkelsen, säger Martin Karlberg vd på TYRI. Det är ytterligare ett bevis på att vi kan utmana branschen och att vår forskning och utveckling skapar produkter som gör skillnad för såväl branschen som för slutanvändaren.

Från TYRI var det Christian Wadell globala R&D Manager på TYRI och Stuart Campbell optikspecialist på TYRI som tog emot priset.

PhotonicSweden motivering till utmärkelsen löd:
Genom att tilldela TYRI Sweden AB priset som årets bästa optik- och fotonikföretag, vill uppmärksamma en strävan som har pågått inte bara sedan TYRI Sweden bildades utan som startade 20 år tidigare. En strävan att tillhandahålla högkvalitativ belysning till de tuffaste miljöerna och arbetsförhållandena. Detta har varit en stadigt växande framgång genom att arbeta nära kunderna och i nära samarbete med nyckelkunder. Genom att använda den senaste tekniken förändrar TYRI branschen med effektiva, intelligenta belysningssystem, vilket under de senaste åren har resulterat i accelererad tillväxt och framgång.

PhotonicSweden vill också peka på den inverkan TYRI’s innovativa intelligenta belysningssystem har haft för att förbättra operatörernas arbetsförhållanden och samtidigt öka säkerheten i farliga arbetsmiljöer.

PhotonicSweden är en ekonomisk förening som grundades 2011 för att samla den svenska optik- och fotonikbranschen, inklusive företag, FoU-organisationer, akademi och kompetenscentra för att stärka området. PhotonicSweden möjliggör ett starkare samarbete mellan industri och vetenskap och är rösten mot det nationella och internationella samfundet inom optik och fotonik.

Comments are closed.