TSMC ska anställa 3 000 ingenjörer

Den taiwanesiska kiselsmedjan TSMC kommer att rekrytera över 3 000 personer under 2010, de flesta ingenjörer, för att möta en framtida ökning av efterfrågan, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Det innebär en ökning av antalet anställda med 13 procent. TSMC sa till Reuters att de kommer att börja rekryteringen den här månaden och det är mest ingenjörer de söker för att ”stärka sin teknologiska konkurrenskraft”.

TSMC avslutade året med en stark försäljning under december, en trend som kan fortsätta in i 2010 då nya chip-teknologier kommer att förstärka efterfrågan, enligt Reuters. TSMC har idag 23 000 anställda. På tisdagen meddelade Mediatek Inc. att de avser öka antalet anställda med 10 procent då de ska börja leverera nya chip till så kallade ”smarta telefoner”.

TSMC och rivalen UMC, som också är ett taiwanesiskt företag, avser öka sina kapitalkostnader under 2010 då de båda företagen förväntar sig att tillverkare av halvledare i USA och Europa kommer att lägga ut allt mer av sin verksamhet till kiselsmedjor.

Comments are closed.