Annons

Tsinghua planerar ett bud på Micron

Tsinghua Unigroup, ett private equity-bolag som ägs av regeringen i Kina, sägs planera att lägga ett bud på Micron Technology där de värderar bolaget till 23 miljarder dollar.

Budet på 23 miljarder dollar motsvarar 21 dollar per aktie i Micron och är 19 procent högre än aktiens stängningskurs på måndagen, rapporterade den amerikanska nyhetskanalen CNBC, och refererade till Dow Jones som först levererade nyheten.

Budryktena följer tätt inpå Uphills förvärv av ISSI där detta kinesiska investmentbolag – efter en näst intill absurd budgivning med Cypress Semiconductor- till sist stod som vinnare (länk).

En talesperson för Micron sade till nyhetsbyrån Reuters att de inte fått något uppköpsbud på företaget från Tsingha Unigroup. Samtidigt redovisade Bloomberg en intervju med Tsinghuas ordförande Zhao Weiguo där han säger att det kinesiska bolaget är ”mycket intresserade av ett samarbete” med Micron.

Kina har rapporterats ha ambitioner att bygga en inhemsk DRAM-industri och ett köp av Micron, som enligt marknadsanalytiker är det tredje största DRAM-företaget i världen, skulle självklart vara ett mycket stort steg mot att uppnå det. En intressant fråga kommer säkert att bli hur Intel kommer att reagera på en eventuell affär då Micron är en stor leverantör av DRAM till företagets persondatorer.

Comments are closed.