Transmode och Surf Telecoms får utmärkelse

Transmodes utbyggnad av ett nytt och fördröjningsminimerat ROADM- och paketbaserat optiskt nät åt Surf Telecoms har vunnit Global Telecom Business' pris för innovation av fast nätinfrastruktur.

 

Vid en högtidlig ceremoni på Sheraton Park Lane Hotel i centrala London i tisdags överlämnades innovationspriset till Transmode av Alan Burkitt-Gray, redaktör för tidskriften Global Telecom Business.
– Det här projektet utmärkte sig i förhållande till andra kandidater genom sin innovativa design, särskilt när det gäller flexibilitet, sade Alan Burkitt-Gray. Det är ett avancerat, fördröjningsminimerat ROADM-baserat nät, som gör det lätt för Surf Telecoms' kunder att migrera från E1:or till Ethernet och IP-tjänster. Samtidigt är nätet lätt att hantera och framtidssäkert. Det här projektet är ett exempel på just sådan innovation som vi vill främja.
Det pågående projektet inleddes 2012 när Surf Telecoms beslutade sig för att utöka och uppgradera sitt befintliga nät. Transmode har samarbetat med Surf Telecoms och genomfört en planerad utökning av kapaciteten i Surf Telecoms' fiberoptiska nät som kan möta kundernas önskemål om mer bandbredd.
Utöver kapacitetsökningen har Transmode också levererat nätutrustning så att Surf Telecoms har kunnat utvidga sitt nät från södra England och Wales till Midlands i Storbritannien.
Det nya nätet skall kunna användas av både existerande kunder och av Surf's moderbolag Western Power Distribution. Det måste också medge fullständig multi-service access som kombinerar E1, SDH och Ethernet tjänster till företag i samma infrastruktur och möter kraven från framtidens IP-tjänster. Tillsammans med Surf designade Transmode ett avancerat ROADM- och paketbaserat optiskt nät utan att göra det överarbetat och utan några onödiga kostnader.
– Vi är mycket glada åt att på nytt vinna ett innovationspris från Global Telecom Business, den här gången tillsammans med Surf Telecoms, säger Björn Andersson, Vice President Sales hos Transmode. Utan hjälp av en visionär kund och ett synnerligen väl fungerande samarbete är sådana här innovationer inte möjliga. Priset är ett kvitto på allt hårt arbete som lagts ner av ett motiverat team hos både Transmode och Surf Telecoms.

Comments are closed.