Annons

Transmode får innovationspris i Asien för sin 100G metrolösning

Transmode har fått utmärkelsen "Optical Innovation Award" av tidskriften Telecom Asias läsare.

Mark Stevens, Vice President Asia Pacific för Transmode tog emot priset "Optical Innovation Award" av John Tanner, chefredaktör för facktidskriften Telecom Asia, för Transmodes utveckling av marknadens första, helt pluggbara 100 G metrolösning med koherent optik. Avgörande för utmärkelsen var lösningens stora flexibilitet i kombination med "High Density" och Low Power Design", egenskaper som optimerar lösningen för metronät, samt stöd för både lager 1 WDM och lager 2 Ethernet transport. Ceremonin skedde på Hotel Sheraton i Singapore.
Telecom Asia delar årligen ut läsarnas pris för bästa innovationer för att uppmärksamma telekomnyheter som ledande systemleverantörer verksamma i Asien och Stillahavsområdet har introducerat på marknaden. Tillsammans med utvalda analytiker och experter på telekom upprättade redaktionen på Telecom Asia i september en kortlista med 44 företag baserat på de inkomna förslagen. Omröstningen gjordes sedan av tidningens online-abonnenter av operatörer i början av oktober.
Transmode lanserade marknadens första CFP-baserade, helt pluggbara, 100G-lösning med koherent optik för metronät i februari 2014. Lösningen är den enda av sitt slag på marknaden som stöder både lager 1 WDM-transport och lager 2 paketbaserad (Ethernet) transport. Lösningen utgörs av tre flexibla insticksenheter för den välkända TM-Series från Transmode: En 100G Transponder, en 100G Muxponder och en 220G paketbaserad optisk switch (EMXP).

Comments are closed.